Inschrijven 1ste jaar

Onze school, samen met alle andere secundaire scholen van Boechout, Borsbeek, Edegem en Mortsel, werkt voor de nieuwe inschrijvingen voor het eerste jaar A en B samen met Meld je aan Onderwijs Antwerpen.

Door samen te werken met een grote groep scholen, in één digitaal systeem, is het voor de ouders eenvoudiger, makkelijker en duidelijker om een goede schoolkeuze te maken voor hun kind. Natuurlijk hopen wij dat je voor onze school kiest.

Inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025

Inschrijven doet u via het digitale platform: https://meldjeaan.antwerpen.be/. Klik daar op ‘het eerste jaar van het gewoon secundair onderwijs’ en volg de opgegeven stappen

Via dat platform geef je door in welke scholen je je zoon of dochter het liefst wil inschrijven in het 1ste jaar secundair onderwijs. In GO! atheneum Mortsel kan je enkel kiezen voor 1A.

Ook wanneer je voorrang hebt in een school, moet je je aanmelden!

Als je kind al een broer of zus op onze school heeft, krijgt hij/zij voorrang, ook kinderen van personeelsleden van de school hebben voorrang. Indien dit het geval is, geef je dat door bij de aanmelding en zal je kind zeker een plaats krijgen. (De wetgever verstaat onder broer of zus: elk kind dat minstens één gemeenschappelijke ouder heeft en onder hetzelfde dak woont).

Het aanmelden start op maandag 25 maart 2024 vanaf 9.30u en loopt tot vrijdag 19 april 2024 tot 17.00u

Ja, we raden aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om in te schrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

Bij het aanmelden kies je voor 1A of 1B. Die keuze is afhankelijk van het feit of je kind al dan niet zijn getuigschrift van de lagere school zal behalen.

Op woensdag 8 mei 2024 krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op meldjeaan.antwerpen.be. Daarin staat of je je kind kan inschrijven.

Je kan inschrijven op zaterdag 25 mei 2024. Op 13 mei 2024 krijgt iedereen een e-mailbericht met instructies om de inschrijving te finaliseren.

Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen die de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen krijgen een ticket voor hun school van tweede of derde keuze en komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze.

Meld je aan heeft een Helpdesk waar je met je vragen terecht kan 0800 62 185 (ma tot vr van 9 tot 16 uur) of helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be. Je kan ook op onze school terecht met vragen hierover. Tel: 03 449 88 93 – mail: info@kamortsel.be

Via deze link kom je terecht op de digitale folder van Meld je aan, ook hier vind je alle informatie terug.

Registratie voor inschrijven hogere jaren

Heb je interesse om in september 2024 naar het GO! Atheneum Mortsel te komen dan kan je je registreren via het formulier hieronder. Het formulier is beschikbaar vanaf maandag 22 april 2024 om 09.00u. Wanneer we een vrije plaats hebben, worden jullie, na registratie, zo snel mogelijk door onze school gecontacteerd.

Inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025

Je kan je kind registreren via de knop hierboven of door gebruik te maken van onderstaande hyperlink.

Registreren hogere jaren GO! atheneum Mortsel

Na het invullen van de nodige persoonsgegevens alsook de studiekeuze kan je het formulier verzenden. Je ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging via het opgegeven e-mailadres.

Beschikbare plaatsen zijn afhankelijk van de keuze van onze leerlingen.

Hier kan je de huidige beschikbare plaatsen raadplegen. We trachten deze zoveel mogelijk up-to-date
te houden.

Nadat je aanvraag tot inschrijving door ons verwerkt is en wanneer er nog een plaatsje beschikbaar is, zal onze school je zo snel mogelijk contacteren om de inschrijving te finaliseren.

Voor inschrijving in het 6e middelbaar vragen wij je om telefonisch contact op te nemen met onze school.

Dit kan van maandag tot vrijdag tijdens de schooluren op 03/449.88.93.

Voor vragen betreffende de inschrijving van je kind in onze hogere jaren kan je onderstaand formulier invullen.