Inschrijven

Inschrijvingen voor schooljaar 2022-2023 (1ste jaar)

Inschrijven doet u via het digitale platform: Meld je aan

Via dat platform geef je door in welke scholen je je zoon of dochter het liefst wil inschrijven in het eerste jaar A of B. (B is niet mogelijk in het GO! atheneum Mortsel)

Als je kind al een broer of zus op onze school heeft, krijgt hij of zij voorrang. Ook kinderen van personeelsleden van de school hebben voorrang. In dat geval geef je dat door bij de aanmelding en zal je kind zeker een plaats krijgen. De wetgever verstaat onder broer of zus: elk kind dat minstens één gemeenschappelijke ouder heeft of dat onder hetzelfde dak woont.

Het aanmelden start op dinsdag 8 maart om 9.30 u. en loopt tot dinsdag 29 maart om 17.00 u.
Haast is niet nodig. Het moment waarop je aanmeldt, heeft geen effect op de rangschikking, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.

Ja, we raden zelfs aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen.

Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

Bij het aanmelden kies je voor 1A of 1B. Die keuze is afhankelijk van het feit of je kind al dan niet zijn getuigschrift van de lagere school zal behalen.

Het is mogelijk om zowel voor 1A als 1B aan te melden als het nog niet duidelijk is of je kind zijn getuigschrift zal behalen. Contacteer hiervoor onthaal@mortsel.be of 03 444 17 17.

Je moet in het systeem ook aangeven of je kind een een indicator- of een niet-indicatorleerling is.

 • Ontvang je als gezin een schooltoelagevoor je kind? Ja? Dan is je kind een indicatorleerling. Nee? Dan is je kind geen indicatorleerling.
 • Heeft de moedervan het kind een diploma secundair onderwijsJa? Dan is het kind geen indicatorleerling. Nee? Dan is het kind een indicatorleerling.

Andere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving.

Welke school je krijgt toegewezen, wordt beslist op donderdag 21 april onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Jouw eerste voorkeur komt hierbij op de eerste plaats.

Soms zijn er voor een bepaalde school meer aanmeldingen dan plaatsen. Dan worden de plaatsen verdeeld op basis van toeval.

Op donderdag 21 april verneem je als ouder via e-mail en ook per brief het resultaat van de aanmelding. Dit gebeurt uiteraard enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. De e-mail of brief is je ‘ticket’ om te kunnen inschrijven.

Er zijn drie resultaten mogelijk:

 1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven.
 2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.
 3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

Je kan inschrijven vanaf zaterdag 23 april tot en met vrijdag 20 mei.

Je zal van ons 25 april een mail krijgen waarin bevestigd wordt dat u bij ons kunt inschrijven. Op 25, 26 en 27 april wordt iedereen opgebeld met de vraag om een inschrijvingsmoment in te plannen.

Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen krijgen een ticket voor hun school van tweede of derde keuze en komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze.

Het aantal plaatsen in elke van de 14 deelnemende scholen ligt vast. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen een plaats toegewezen krijgt in één van de scholen. Krijg je geen plaats toegewezen, dan sta je op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen.

Na de inschrijvingsperiode start de zogenaamde ‘opvisperiode’. De vrije plaatsen die dan eventueel nog vrijkomen, worden ingenomen volgens de ordening van de wachtlijst, die op het moment van de toewijzing meteen ook vastgelegd wordt. Wanneer je geen ticket voor de school van je voorkeur hebt gekregen, beland je daar automatisch op de wachtlijst. Als er voor jou op die school plaats komt, word je daarvan op de hoogte gebracht.

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je jouw kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school, dan kan je je daar inschrijven vanaf 24 april.

Als je niet aanmeldt, kan je je vanaf 26 april registreren op de wachtlijst van onze school. Je sluit dan achteraan de wachtlijst aan. Wacht dus niet af en meld zeker aan.

 Je kan altijd op onze school terecht met vragen hierover.

Tel: 03 449 88 93 – Mail: info@kamortsel.be.

Als je niet over een computer of internetverbinding beschikt, kan je op school terecht om  digitaal aan te melden. Je kan daarvoor vanaf 1 maart een afspraak maken op het nummer 03 449 88 93.

Inschrijven

Inschrijvingen voor schooljaar 2021-2022

Beschikbare plaatsen:

 • 1A: geen beschikbare plaatsen
 • 2A: geen beschikbare plaatsen
 • 3 doorstroomfinaliteit: geen beschikbare plaatsen
 • 3 Biotechnische wetenschappen: geen beschikbare plaatsen
 • 3 Toerisme: geen beschikbare plaatsen
 • 4 ASO: geen beschikbare plaatsen
 • 4 TSO: geen beschikbare plaatsen
 • 5 ASO: geen beschikbare plaatsen
 • 5 Techniek wetenschappen: 3 beschikbare plaatsen
 • 5 Toerisme: 1 beschikbare plaats
 • 6 ASO: geen beschikbare plaatsen
 • 6TSO: geen beschikbare plaatsen

Inschrijven kan enkel na telefonische afspraak op het nummer 03 449 88 93